Suomen Vaskisepät Oy logotype

Sami Starck

Peltiseppä – Vaskisepät

 

Huippupeltiseppä paluumuuttajana Vaskisepille

”Samilla on erittäin hyvä kädenjälki ja nopia! Ammattimies” Näin kuvailee toinen Vaskiseppä Samia työkaverina. Ja onhan noita kattoja tullut vuosien varrella tehtyäkin: ”Peltisepänliikkeen omistaja oli kysellyt ammattikoulun opettajalta onko siellä semmosta kaveria, joka voisi tulla peltitöihin ja hän oli suositellut minua. Ammattikoulun jälkeen kirvesmieheksi valmistuttuani lähdin sitten heti katolle. Siitä on nyt 25 vuotta.”

Sami on kotoisin Raumalta ja tuli Vaskisepille vuonna 2012. Neljä vuotta sepillä oltuaan Rauma kutsui taas muutamaksi vuodeksi, mutta viime syksynä Vaskisepät sai huippusepän takaisin kun Sami muutti perheineen Sipooseen. ”Raumalla tein ihan samoja peltihommia, joita olen koko ikäni tehnyt.”

Hommia tehdään työpareittain, välillä useampi seppäpari on samalla työmaalla. Nuoremmille Vaskisepille Sami opettaa peltisepän taitoja. Opetus tapahtuu mestari-kisälli otteella ja tekemisen kautta. Työkavereitaan hän kuvailee mukaviksi.

”Vapaa-ajalla teen puutöitä, kesällä veneilyä. Huonekaluja on tullut tehtyä omaan tarpeeseen ja muutama vene. Mitä milloinkin tarvitsee.”

Perheeseen kuuluu vaimo sekä 7- ja 5- vuotiaat pojat. Kattohommiin pojat eivät ole vielä ehtineet, mutta pyörivät kyllä mukana kaikissa muissa askareissa.Tällä hetkellä perhe asuu Sipoossa kerrostalossa, mutta omakotitaloon muutetaan lähiaikoina kun remontti valmistuu.

Viime talven Sami on ollut Helsingin rautatieaseman kattoa tekemässä. Mukavimmaksi sepän työssä hän kokeekin haastavat kohteet, missä on paljon kulmia ja pyöreitä muotoja, mutta välillä saa olla helpompia tasottamassa 🙂

Parasta kattopeltisepän työssä on työmaiden vaihtuvuus. Kun mottoa kysytään se on vaatimattomasti ”Parhaani yritän aina!”

Muutama kollegani