Suomen Vaskisepät Oy logotype

Keijo Heikkinen

Peltiseppä – Vaskisepät

 

Peltiseppä

Keijo on syntyjään Taalainmaalta Ruotsin puolelta ja oli seurannut Vaskiseppiä jo kauan kunnes Suomeen muuton yhteydessä haki sepäksi töihin. Eikä ole katunut.

Keijon tapana on parannella asioita, jos joku ei toimi tarpeeksi hyvin. Vaskisepillä onkin jo legendaksi noussut Keijon nuija: ”Perusnuija oli liian kevyt ja pieni vasara hidasti työntekoa, niin aika nopiaan tein ittelleni sopivamman nuijan. Se on kiltimpi kädelle, ei tarvii niin kovaa hakata. Nuija on tehty raudasta ja puukahva.”

Saumaaminen on sen verran raskasta työtä, että jos sitä voi helpottaa niin tottahan se kannattaa. Nykyään muutamalla työkaverillakin on jo Keijon nuija parantamassa työtehoa.

”Usein nukkumaanmennessä ideoita alkaa pukkaamaan, eikä uni meinaa tulla, kun kehitän niitä. Onneksi joskus töiden jälkeen ideoita ehtii toteuttamaankin.”

Sepän työ on itsenäistä ja Keijo työskentelee tällä hetkellä yksin. ”Jos jonkun työparin ottaisi niin Riku on hyvä tyyppi.” Parasta näissä hommissa on käsityö ja se että saa ratkoa ongelmia ja kehittää asioita paremmaksi. Huonoja puolia ei löydy muuta kun jos on liian helppo katto. Turhaudun, jos ei ole haastetta!

Hahmottaminen ja ongelmanratkaisu on sepän taidoista tärkeimpiä. Aikataulussa on pysyttävä ja työosuudet tehtävä järjestyksessä loppuun asti. Perfektionismi pitää Keijon hyvässä vireessä, mies kun löytää kehitettävää mistä vaan. Mutta se tekeekin hommasta mielenkiintoista; jos joku pikkujuttukin jää vaivaamaan, on aina jotain mitä voisi tehdä paremmin. Kukaan muu ei vikaa varmasti huomaa, mutta kehujen vastaanotto on vaikeaa kun mielessä seilaa jo seuraava kehitysaskel.

Vapaa-ajan ongelmia Keijolla ei juurikaan ole, siitä pitää huolen 11 lasta, joista nuorin on vasta 11kk ja vanhin 16 vuotta. Perhe asuu Ylöjärvellä. Harrastuksena on seikkailu: Keijo hitsailee ja tekee monenlaisia auton osia telttailuautoihin. Se pitää sisällään autojen rakentelua ja testailua erilaisissa olosuhteissa. Auton päälle tulee teltta ja auton sisällä on keittiöt ja kaikki tarvittava. Kelposeppä pyrkii autoilessakin majoittumaan enemmän vuorien päälle kun vuorien juureen.

Kesäsuunnitelmana Keijo aikoo lomailla ja tehdä katon kaverille.

Lapsuuden sankari: Michael Doohan, ratamoottoripyöräilijä

Muutama kollegani